Onder het mom van ‘een dag zonder tablet-nieuws is een dag niet geleefd’ bericht Boy Genius Report vandaag over een vijftal punten, die de website via een bron binnen Apple te weten is gekomen. Ondertussen worden geruchten dat de tablet een camera zal hebben ontkend.

Volgens de website is de Apple-tablet ‘eigenlijk een iPhone op steroïden’. Of dat betekent dat de tablet een soortgelijk uiterlijk als de iPhone zal hebben is echter niet duidelijk. Wel duidelijk is, dat de tablet draait op een ‘ongelofelijk snelle’ ARM-processor en dat het interne modelnummer K48AP is, een punt dat al eerder naar voren kwam.

Zoals al verwacht werd, draait de tablet op de iPhone-kernel. Dit voedt dan ook de geruchten dat het besturingssysteem van de tablet iPhone OS 4.0 zal zijn, die naar verwachting tijdens het media-event op 27 januari zal worden geïntroduceerd. Volgens de bron is het iPhone OS recentelijk niet bijgewerkt, omdat het OS ’teveel tabletgerelateerde code/verwijzingen’ bevat, waarvan Apple ‘natuurlijk niet wil dat ze uitlekken’.

De bron liet daarnaast ook nog los dat de multitouch-bewegingen van de tablet ‘out of control’ zijn. Wat dit precies betekent is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de multitouchfuncties zeer geavanceerd zullen zijn. Volgens sommige bronnen zelfs met een steile leercurve, omdat het daardoor niet eenvoudig zou zijn.

Geen camera
Maandag ‘bevestigde’ CEO Stéphane Richard van het Franse telecombedrijf France Télécome / Orange nog dat de Apple-tablet zal beschikken over een camera waarmee videogesprekken gehouden kunnen worden. Korte tijd later ontkende Orange echter dat Richard het bestaan van de Apple-tablet had bevestigd. Hij zou volgens het bedrijf slechts op de speculaties zijn ingegaan.

Daring Fireball’s John Gruber is er stellig van overtuigd dat de tablet van Apple geen camera zal hebben. "Providers krijgen Apple-producten niet vooraf te zien", schreef Gruber dinsdag op zijn website. "Voor wat het waard is, ik hoor dat de tablet geen camera, webcam of iets dergelijks zal hebben." Gruber staat erom bekend goed geïnformeerd te zijn en heeft een indrukwekkende geschiedenis wat betreft geruchten die uitkwamen.