1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kenniscentrum ECABO en LPI-Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, dit om het tekort aan mensen met Linux-kennis te verminderen.

Volgens ECABO en LPI-Nederland wordt de opmars van het open-sourcebesturingssysteem tegengehouden doordat goed opgeleide Linux-beheerders schaars te vinden zijn. De twee instanties zijn beide onafhankelijke internationale instituten voor certificering van Linux-vaardigheden. Beide instanties willen meer goed opgeleide Linux-beheerders opleiden door leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs de kans te geven deskundig te worden in het inrichten en beheren van Linux-servers en -werkplekken.

Door deze plannen moeten leerlingen straks tijdens hun mbo-opleiding, LPI-certificaten halen in de hoop dat ze daardoor meer kans maken op een goede baan of stage. LPI-Nederland gaat zich in de komende tijd richten op het voorlichten en informeren van HRM-functionarissen, zodat zij een beter beeld krijgen van de meerwaarde van gecertificeerde Mbo-opleidingen die met de LPI-certificering aan de slag gaan. Hierdoor kunnen ook deze opleidingen toetreden als Approved Academic Partner bij LPI-Nederland.

Al eerder sloot ECABO vergelijkbare akkoorden met Novell, Cisco en Microsoft die hun eigen software certificaten hebben ontwikkeld.