2min

BioWare heeft afgelopen weekend de downloadbare content ‘Return to Ostagar’ opnieuw beschikbaar gesteld voor de Xbox 360 en de pc. Wanneer PlayStation 3-gamers met de DLC aan de slag kunnen is nog onduidelijk.

Return to Ostagar was oorspronkelijk gepland voor 5 januari, maar werd uitgesteld. Nu kunnen de Dragon Age: Origins fans dus eindelijk aan de slag. De DLC kost voor pc-gamers 400 BioWare Points en is te downloaden via de website van BioWare. 400 BioWare Points staat ongeveer gelijk met 3,60 euro. Xbox 360-gamers betalen 400 Microsoft Points voor de DLC wat gelijk staat met 4,80 euro.


Volgens Bioware zorgde het vrijgegeven van een update voor een onverwacht probleem, zo vertelt Ray Muzyka van BioWare eind vorige week, "We stuitte op een probleem met de update voor deze game die gelijktijdig met Return to Ostagar verscheen, en er was blijkbaar een complicatie wat betreft de timing van beide releases".

Verder vertelt Muzyka, "Ik weet niet precies of het nou een communicatiefout was met onze distributiepartners of iets anders. Als ze op het juiste moment waren verschenen was er namelijk niets aan de hand geweest, maar het heeft nu een bug gecreëerd die iedere vorm van vooruitgang onmogelijk maakt. Dat was natuurlijk niet acceptabel en dus hebben we het weer offline gehaald".

In de nieuwe DLC keren de spelers terug naar Ostagar. Ostagar is het fort waar je de eerste veldslag tegen de Dark Spawn moest uitvechten. Nu blijkt het dat iemand anders deze veldslag heeft overleefd en nu hulp zoekt bij de overgebleven Grey Wardens.

Verder geeft de DLC ook de mogelijkheid om de wapens van de gevallen koning te zoeken, en ook weer een mogelijkheid om de hond mee te nemen. Volgens BioWare is de content pas beschikbaar nadat de speler het dorp Loterhing heeft bezocht.