Tot nu toe zijn er weinig fabrikanten die een after-market HD5770 op de markt hebben gebracht. Zoals van Sapphire zien we de Vapor-X variant, maar dat is dan ook de meest radicale variant op de markt. MSI gooit het over een andere boeg en restyled de HD5770 compleet.

De R5770 Hawk, zoals de kaart gaat heten, krijgt het design mee zoals we dat van MSI’s Lightning-videokaarten kennen.
Dat houdt in dat er een grotere koeler op de kaart geschroefd wordt, MSI’s "Twin-Frozr II" koeler. De koeler maakt gebruik van twee PWM-ventilatoren die een groot aluminium koelblok koelt, dat verbonden is met de GPU middels drie 6mm heatpipes.


Daar bleef het niet bij. MSI heeft het complete PCB gerestyled en gezorgd dat de componenenten op een wat logischere plek zitten.
Zo heeft MSI ervoor gekozen de VRM, oftewel de stroomvoorziening, aan het einde van de kaart te plaatsen, en ontvangt zo ook een koel briesje van de koeler. Ook de stroomvoorziening is bij de kaart aangepast. Waar de normale HD5770 het met een 4-fase stroomvoorziening moet doen, krijgt de R5770 Hawk van MSI een 7+1-stroomvoorziening mee. Dit moet volgens MSI zorgen voor een groter overklokpotentieel. Ook kan met de meegeleverde Afterburner het voltage verhoogd worden tot 1.35 Volt, waarmee de kloksnelheden flink omhooggeschroefd kunnen worden.


De koeler moet zorgen voor een temperatuurdaling van 13 graden Celcius vergeleken met het reference-model.
Daarnaast wordt de kaart uitgebracht in de "Military-Class"-serie, wat inhoudt dat de gebruikte componenten van hoge kwaliteit zijn.
De R5770 Hawk van MSI wordt uiteraard wel iets duurder dan de reference-varianten. De MSI R5770 Hawk moet binnenkort in de winkels komen te liggen voor een prijs van 150 euro.