2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

MSI breidt haar Hawk-serie uit met de GTX560 Ti Hawk. De Hawk-serie kenmerkt zich door een aangepast PCB en koeler dat het overklokken ten goede zou komen. De nieuwe N560GTX-Ti Hawk is uitgerust met de Twin Frozr III-koeler.

MSI heeft het PCB onder andere onder handen genomen. Zo is er nu een 8+1 fasen-ontwerp; 8 fasen voor de GPU en het geheugen heeft zijn eigen fase. Ook is er gekozen voor ‘Military Class II’-componenten, een benaming van MSI die aangeeft dat er hoogwaardige componenten (bijvoorbeeld condensatoren) zijn gebruikt. De videokaart heeft standaard al een overklok meegekregen voor zowel de GPU als het geheugen. Zo heeft de GPU nu een kloksnelheid van 950 MHz in plaats van de standaard 822 MHz. Ook het 1GB-grote GDDR5-geheugen is overgeklokt van 4000 MHz naar 4200 MHz.

De kaart is uitgerust met de Twin Frozr III-koeler. Deze koeler heeft vier koperen heatpipes en voor de nodige luchtverplaatsing is er gekozen voor twee 80 mm-ventilatoren, die tevens PWM-gestuurd zijn. Deze koeler zou de kaart tot 17 graden Celcius koeler houden dan het referentie-ontwerp van de GTX560 Ti.

Net als het referentie-ontwerp heeft de kaart twee DVI-aansluitingen en één mini-HDMI-aansluiting. Hij ondersteunt SLI en moet worden gevoed door twee zes-pinnige PEG-aansluitingen. Ook kan de spanning van zowel het geheugen als de GPU worden uitgelezen en worden verhoogd. De videokaart zou binnenkort verkrijgbaar zijn voor een prijs van ongeveer 230 euro.