MSI heeft vandaag een nieuwe grafische kaart aan zijn assortiment toegevoegd. De grafische kaart in kwestie is de GeForce GTX 460 Hawk.

Deze grafische kaart beschikt, net zoals andere GTX 460-kaarten, over een GF104-core. Deze core is een afgeleide versie van de GF100-core en is gebaseerd op een procedé van 40 nm.

De GeForce GTX 460 Hawk is uitgerust met een non-reference dual-slot koeler die over twee fans beschikt, de Twin Frozr II. Volgens MSI kan de core 18 graden koeler worden gehouden bij het gebruik van deze koeler ten opzichte van het reference model. De koeler zou tevens zo’n 15,7 procent stiller zijn dan de reference GeForce GTX 460 van MSI. Door de eerdergenoemde koeler kan de GeForce GTX 460 Hawk op hogere kloksnelheden actief zijn. De core, de shaders en het 1 GB GDDR5-geheugen van de grafische kaart zijn actief op kloksnelheden van respectievelijk 780 MHz, 1560 MHz en 3600 MHz.

De grafische kaart is uitgerust met de door MSI benoemde "Military Class"-componenten. Dit houdt onder andere in dat de GeForce GTX 460 Hawk beschikt over Hi-C condensatoren en Super Ferrite Chokes. Er zijn controlepunten aanwezig om de spanning te meten en een 7+1 PWM-ontwerp, waarmee het actief wisselen tussen fases mogelijk is, is tevens aanwezig op de grafische kaart. Dual-DVI- en HDMI-aansluitingen zijn aanwezig om data te versturen naar externe apparatuur.

Momenteel is het mogelijk om de kaart op voorhand te bestellen. Exacte levertijden zijn nog niet bekend. De prijs van de grafische kaart zal rond de 220/230 euro komen te liggen.