Er duiken steeds meer HD5770-modellen op met aftermarket koelers. Dit keer is het de beurt aan MSI en Asus.

De variant van Asus zal door het leven gaan onder de merknaam "CuCore".
De Asus-kaart zal een zwarte PCB gebruiken met daarop een door Asus ontworpen, aan de kleine kant, dual-slot koeler.
Bij de CuCore zullen de specificaties hetzelfde zijn als bij de reference HD5770. Dit komt neer dat de 40 nm Juniper GPU op 850 MHz werkt en het geheugen op 1200 MHz. De kaart heeft slechts een 6-pins PEG-stroomconnector nodig. De TDP van de kaart is 108 Watt.


Asus geeft aan 164 gram koper in de heatsink verwerkt te hebben, dat moet resulteren dat de kaart 11 procent koeler blijft dan het reference-model.
Bekijken we de kaart van dichterbij, zien we dat op de kaart de DisplayPort-aansluiting, welke vereist is voor ATi’s EyeFinity, ontbreekt. Of er intern een ingebouwde adapter zit om dit alsnog mogelijk te maken is niet bekend.

De kaart gaat rond de 140 euro kosten.

Ook MSI komt met een nieuwe variant van de HD5770, genaamd R5770-PMD1G.
De specificaties van deze kaart zijn ook hetzelfde aan die van de reference-kaart. Wat MSI wel meelevert, is de MSI Afterburner-software waarmee de core-voltage verhoogd kan worden van 1,05 Volt tot 1,3 Volt. Dit kan voor overklokkers een groter overklokpotentieel opleveren


De GPU komt op het standaard voltage namelijk niet veel verder dan 915 MHz.
Bij deze kaart zien we wél een DisplayPort-aansluiting. Verder zien we een 80 mm grote ventilator die twee sloten in beslag zal nemen. De prijs van deze kaart is vooralsnog onbekend.

Uiteraard ontbreekt Club3D niet en zij introduceert haar derde HD5770. Club3D komt met een variant die uitgerust is met een Arctic Cooling-koeler. Uiteraard, het verrast ons niet, werkt de Club3D-variant ook op standaard kloksnelheid. De Club3D HD5770 is uitgerust met een rode PCB, maar nog opvallender is dat de kaart de eerste HD5770 is met een single slot koeler. Hierdoor wordt het makkelijker om twee of meerdere HD5770’s in Crossfire te zetten, en wordt er ruimte bespaard. De prijs van deze HD5770 is helaas nog onbekend.Het is inmiddels wel duidelijk dat de meeste aftermarket-koelers beter koelen dan de lange zwarte dichte koeler die standaard op de HD5770 gemonteerd wordt.