1 min

Notities in Microsoft OneNote 2016 crashen als notities uit nieuwere versies worden ingeladen. Een recent uitgebrachte patch voor OneNote 2016 lost dit synchronisatieprobleem op.

Met de recente KB5002500-update voor Microsoft OneNote 2016 wordt een synchronisatieprobleem opgelost tussen notities uit nieuwere versies van de notitietool en de eerdere versie. Onder meer bleek dat dit probleem leidde tot crashes en de applicatie zou hierdoor zichzelf onverwacht afsluiten.

Alleen voor Office 2016

Voor het ontvangen van de update moeten gebruikers .msi-versies van Office 2016 draaien. Microsoft OneNote 2016 vormt een onderdeel van dit specifieke pakket. Gebruikers van Microsoft 365 krijgen de update niet voorgeschoteld. De update is verder beschikbaar in zowel een 32-bits-, als een 64-bits-versie. Na het installeren van de update, zal je het toestel opnieuw moeten opstarten.

Gebruikers kunnen ook wachten op een komende Windows-update, waarin de specifieke update ook zal worden toegevoegd.

Specifiek probleem

Het gaat opnieuw om een zeer specifiek probleem dat alleen gebruikers van een bepaalde versie treft. Dat was enkele weken geleden ook zo bij een wifi-verbindingsprobleem bij Windows 11-gebruikers die wilden connecteren met een zakelijk netwerk of het netwerk van een onderwijsinstelling.

Lees ook: Oplossing voor problemen met wifi-verbinding na Windows 11-updates