De Halo franchise heeft nu al aardig wat titels, zoals Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 3 ODST.

Major Nelson had in zijn laatste podcast gesproken met Geoff Keighley over Halo: Reach. In deze podcast kwam duidelijk naar voren dat Keighley Halo: Reach één van de grootste titels van 2010 vindt. Tijdens de aankomende Video Game Awards zal Halo: Reach enige aandacht krijgen, zo zal de gameplay van Halo: Reach worden getoond. Om nog even het ‘debuut’ van Halo: Reach te versterken heeft Keighley nog wat uitspraken gedaan.


"Tijdens de aankomende Video Game Awards kunnen we eindelijk op de planeet Reach ingaan en dat zullen we doen door middel van het spel voor de eerste keer te tonen. Dit zal niet live zijn, dit zijn ook geen computer graphics, zoals alle mensen op twitter speculeren. Nee je krijgt de eerste beelden te zien van Halo: Reach en ze zijn fenomenaal", aldus Keighley.

De Video Game Awards vindt plaats op 12 december 2009, hier wordt ook het spel van het jaar uitgekozen. De genomineerd zijn, Assasins Creed 2, Modern Warfare 2, Batman: Arkham Asylum, Uncharted 2 en Left 4 Dead 2.