1 min

De nieuwe Windows 11 Insider Preview Build 23619 brengt nieuwe functies voor Microsoft Teams naar het besturingssysteem.

De update introduceert een nieuwe functie die herinneringen voor Teams-afspraken weergeeft in het startmenu. De herinnering verschijnt ongeveer vijf minuten vóór aanvang van een Teams-vergadering. Door op de herinnering te klikken, kun je direct aan de meeting deelnemen.

Deze functie wordt voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows 11 Pro of Enterprise met een Microsoft Entra ID-account.

Microsoft office 365 - microsoft office 365 - microsoft office 365 - microsoft office 365 - microsoft.

Integratie Android

Een andere nieuwe functie die wordt getest, is een verbeterde integratie tussen het besturingssysteem en op Android gebaseerde smartphones van gebruikers. Gebruikers die een foto met hun Android-smartphone maken, krijgen vervolgens een directe melding op hun Windows 11 pc. Dit maakt het mogelijk de foto daarop te bekijken, aan te passen en te delen.

Een screenshot van een venster met een melding erop.

Met deze functionaliteit bouwt Microsoft voort op de vorig jaar geïntroduceerde Android-feature remote capture for Phone Link. De techgigant is al langer bezig het mobiele OS van Google, maar ook iOS van Apple, meer met Windows te integreren.

Tot slot zijn er in de laatste Windows 11 Insider Preview Build 23619 enkele fixes doorgevoerd en zijn ook een aantal bekende problemen aangegeven, waaronder voor Windows Copilot.

Lees ook: Zo draai je Android-apps op Windows 11