1 min

Box heeft onlangs de no-code start-up Crooze overgenomen. Hiermee wil Box “Enterprise Content Management transformeren”.

Met de overname neemt Box een start-up over die zich richt op zakelijke contracten, het automatisch controleren van documenten en metadata van documenten. Hiervoor heeft Crooze verschillende tools ontwikkeld. Daarnaast biedt dit bedrijf ook een no-codeplatform voor het ontwikkelen van applicaties voor zakelijke processen.

Met de Crooze-oplossingen en het no-codeplatform kunnen bedrijven onder meer hun digital asset management automatiseren via diverse kanalen. Voorbeelden daarvan zijn portal-websites, de extractie van metadata en document librarybeheer.

Niet verrassende overname

De keuze voor het overnemen van Crooze door de cloudgebaseerde contentspecialist komt niet echt uit de lucht vallen. Alle oplossingen en toepassingen van deze start-up zijn exclusief op het Box-platform gericht. Daarnaast bevinden zich onder de klanten van Crooze 55 van de grootste zakelijke Box-klanten.

Integratie in Box

Box wil de technologie van Crooze integreren in zijn eigen portfolio van producten en diensten. Onder andere gebruikt het al de toepassingen van de specialist voor het bouwen van een metadata-extractietool dat de functionaliteit van Box AI gebruikt.

De user-based content- en datasecurity policies van Box zorgen er daarnaast voor dat medewerkers niet zomaar toegang krijgen tot gevoelige data als zij applicaties op basis van het Crooze no-codeplatform gebruiken.

Box moet de roadmap voor de definitieve integratie van de Crooze-oplossingen en -toepassingen in de eigen producten en platforms nog bepalen.

Lees ook: Box zet OpenAI-tech in bij Content Cloud