Blizzard Entertainment, het bedrijf achter World of Warcraft, Warcraft en Starcraft, doneert 1,1 miljoen dollar aan het goede doel. Het geld gaat naar de ‘Make-A-Wish Foundation’. De ‘Make-A-Wish Foundation’ zorgt dat de wensen van kinderen met levensbedreigende ziektes worden waargemaakt.

In World of Warcraft, Blizzards immens succesvolle MMORPG, werd tijdens november en december een ingame dier verkocht, genaamd de ‘Pandaren Monk’. De helft van de opbrengsten van die verkopen wordt nu dus gedoneerd. Ook nodigde Blizzard Entertainment 15 kinderen uit, tezamen met hun familie, om een kijkje achter de schermen te nemen bij de productie en ontwikkeling van World of Warcraft.

"We hebben al een lange relatie met de ‘Make-A-Wish Foundation’ en we zijn trots hun te ondersteunen met het onbetaalbare werk dat ze doen voor de kinderen", aldus Mike Morhaime, CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment. "Deze donatie laat ook de gedachte en gulheid van onze spelers zien. Hun enthousiasme voor World of Warcraft en het ondersteunen van een goed doel heeft dit mogelijk gemaakt."

"Dankzij Blizzard Entertainment en spelers van World of Warcraft van over de hele wereld is het mogelijk voor ons om meer wensen tot werkelijkheid te laten komen, van meer kinderen met levensbedreigende medische omstandigheden", aldus David Williams, president en chief executive officer van ‘Make-A-Wish Foundation America’. "Deze vrijgevigheid helpt ons hoop, moed en plezier aan de kinderen én de familie te geven, terwijl ze een onvoorstelbaar moeilijke periode doormaken in hun jonge levens."