2min

Tags in dit artikel

, ,

De Android-versie van Google Docs gaat aantekeningen geschreven met de hand of een styluspen ondersteunen. Dit kan onder andere handig zijn voor het geven van feedback op een tekst.

De nieuwe functie zal beschikbaar zijn voor smartphones en tablets die op het Android-besturingssysteem draaien. Op deze systemen is voortaan de annotatietoolbar beschikbaar. In de toolbar zijn opties voor het maken van aantekeningen met een pen of met een markeerstift. Hierin kan ook worden gewisseld tussen kleuren en de dikte van de pen en de stift. Als de gebruiker vervolgens over het scherm veegt met zijn vinger of een styluspen, worden de aantekeningen en visuele markeringen gemaakt.

In het onderstaande gifje is te zien hoe de nieuwe functie werkt op een tablet. De gebruiker maakt hierin aantekeningen met strepen en cirkels en voegt opmerkingen toe ter verduidelijking. Het gifje laat ook het nut zien van de virtuele markeerstift, die handig blijkt voor het markeren van de belangrijkste stukken tekst binnen een verhaal. Op de toolbar is verder een gum aanwezig om de gemaakte annotaties eventueel te verwijderen.

Google kondigt de functie aan tijdens Mobile World Congress 2024, de conferentie die deze week plaatsvindt in Barcelona. Daar onthult het bedrijf ook de nieuwe Android Auto-functie die samenvattingen voorleest van lange berichten of groepsgesprekken waarin veel gesproken wordt. Vervolgens stelt Android Auto relevante reacties en acties voor, om onderweg op een veilige manier in contact te blijven.

Tip: Google bouwt AI-schrijfhulp rechtstreeks in Chrome