2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft de mogelijkheden van Chrome uitgebreid met AI. Daardoor kunnen gebruikers voortaan de hulp van een schrijfassistent vragen tijdens het online zoeken.

Chrome heeft een nieuwe AI-schrijfhulp. Het gaat in feite om een uitbreiding van de ‘Help me write’-functie die al in Gmail beschikbaar was. Die functionaliteit breidt Google nu uit naar de volledige omvang van de webbrowser.

Chrome-gebruikers kunnen de functie inzetten om een nieuwe tekst te laten schrijven of om een bestaande tekst te laten herschrijven. Voorbeelden van online zaken waarbij de assistent van pas komt zijn het schrijven van een review, een omschrijving van een meubel dat je wil verkopen of het plaatsen van een hotelreservering.

Een schermafdruk van een formulier met een tekstvak en een knop.

Bron: Google

Op basis van Gemini Pro

De functie zou werken via de LLM Gemini. Dat model heeft drie varianten: Ultra, Pro en Nano. Voor de schrijfassistent zou Google gekozen hebben om Gemini Pro het achterliggende model te maken. De capaciteiten van dit model vergelijkt Google zelf met deze van GPT-3.5, maar daar stelt het bedrijf wel dat Gemini Pro beter presteert op zes van de acht benchmarks.

De krachtigere variant, Gemini Ultra, is overigens sinds begin deze maand beschikbaar. Het is waarschijnlijk dat dit LLM geen plaats kreeg in Help me Write om het betaalde abonnement voor Gemini Ultra niet in de weg te zitten. Het LLM is beschikbaar in de chatbot Gemini Advanced, waarvoor gebruikers een Google One AI Premium-plan nodig hebben dat 21,99 euro per maand kost. Zakelijke abonnementen zijn sinds kort ook beschikbaar.

Lees ook: Update: Google Workspace krijgt Gemini Business en Enterprise-abonnement

Het bedrijf heeft aan TechCrunch laten weten dat gebruikers die een abonnement hebben op Gemini Ultra, het LLM niet kunnen gebruiken in Help me write.

Beperkte beschikbaarheid

De functie is momenteel niet beschikbaar in Europa. Google geeft aan dat het nog in een experimentele fase zit. Het is niet duidelijk wanneer de beschikbaarheid uitbreidt.