1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft gaat de desktop- en webversies van Outlook voorzien van een nieuwe ‘uren- en locatie-ervaring’.

Met de nieuwe functie wordt het voor werknemers eenvoudiger om hun werklocatie weer te geven en te ontdekken waar een collega zich bevindt. Bovenaan de agenda kan een gebruiker op de werklocatie klikken om aan te geven waar hij op dat moment is. Ook kan de gebruiker snel zien wie er op kantoor is, wat handig kan zijn om te bepalen of een trip naar het kantoor zinvol is.

Aangezien Outlook onder Microsoft 365 valt, zal de werklocatie ook zichtbaar zijn in andere Microsoft-applicaties. In Teams en op de profielkaart is de locatie van de gebruiker ook te zien. Bovendien is het mogelijk om de werklocatie aan te passen in Teams, waarna Microsoft deze automatisch synchroniseert met Outlook.

Bij de introductie van de nieuwe ‘uren- en locatie-ervaring’ zal Microsoft ook een out-of-office locatietype toevoegen aan Outlook.

De functies voor werken op afstand zullen in april algemeen beschikbaar worden.

Contact Editor

In april krijgt Outlook voor iOS en Android ook een update. Naar deze versies komt een nieuwe Contact Editor. Hiermee kunnen gebruikers vanuit de app contacten aanmaken en bewerken, in plaats van dit direct op het apparaat in de contactenlijst te moeten doen.

Tip: Outlook blijft synchronisatieproblemen hebben