2min

Microsoft heeft onlangs stilletjes een nieuw document gepubliceerd met instructies voor Windows 10/11-gebruikers waarmee ze online storageomgeving OneDrive definitief van hun pc’s kunnen verwijderen. Mogelijk om verder te voldoen aan de recent in werking getreden DMA-regelgeving van de EU.

Het nu gepubliceerde document geeft een uitgebreide beschrijving hoe Windows 10/11-gebruikers hun OneDrive-omgeving kunnen ontkoppelen van hun pc’s, maar ook compleet de-installeren wanneer zij dat willen.

In het document probeert het techconcern gebruikers er eerst van te overtuigen dat wanneer zij de online opslagomgeving niet meer willen gebruiken, de functie op hun pc’s kunnen verbergen of gewoon het synchroniseren kunnen stoppen.

Tips om OneDrive daadwerkelijk te verwijderen

Verder in het document geven zij echter ook instructie over hoe gebruikers OneDrive definitief van hun pc’s kunnen verwijderen, in zowel Windows 10 als 11. Dit moet via het Apps-menu in de instellingen, waarbij ze bij de betreffende OneDrive-app simpelweg ‘Uninstall’ moeten aanklikken.

Wel geeft Microsoft hierbij aan dat gebruikers hun opgeslagen bestanden niet verliezen en altijd terugvinden door in te loggen op Onedrive.com.

Lees meer: Big Tech probeert developers en gebruikers op te laten draaien voor kosten DMA

Voldoen aan DMA

Volgens geruchten zou het nieuwe document een gevolg zijn van de nieuwe DMA-regelgeving van de EU die begin maart in werking is getreden. Het bedrijf had al in november vorig jaar aangekondigd dat het maatregelen zou doorvoeren om aan de DMA te voldoen.

Microsoft is de laatste tijd verder druk bezig met het doorvoeren van updates rondom zijn OneDrive-omgeving. Een meer overzichtelijke versie van de online storageomgeving wordt nu uitgerold en ook is het onder meer nu niet meer mogelijk bestanden via een URL te uploaden.

Lees ook: OneDrive trekt functie voor uploaden via URL in