1 min

Microsoft maakt bekend dat OneDrive vanaf maart 2022 niet langer voor Windows 7, 8 en 8.1 wordt ondersteund. De mogelijkheid om lokale gegevens automatisch met de cloud te synchroniseren vervalt.

Ook OneDrive updates zijn vanaf maart 2022 weggelegd voor gebruikers van Windows 10 en 11. Hoewel gebruikers van oudere versies toegang behouden tot OneDrive-bestanden, is het niet langer mogelijk lokale gegevens automatisch te synchroniseren met de cloud, wat een van OneDrive’s grootste speerpunten wegneemt.

Tijd voor Windows 10 en 11

Een woordvoerder redeneert dat Microsoft haar energie wil richten op nieuwere besturingssystemen, om gebruikers van een up-to-date, veilige ervaring te voorzien. OneDrive-ondersteuning voor Windows 7, 8 en 8.1 is daar beduidend geen onderdeel van. Microsoft adviseert een update naar Windows 10 of 11 om mogelijke problemen met OneDrive te voorkomen.

Het nieuws volgt niet lang na Microsofts punt achter Windows 7-ondersteuning. Gebruikers die nog niet naar Windows 10 zijn overgestapt worden sterk aangeraden om de stap te zetten. Volgens Microsoft wordt Windows 10 tot 2025 ondersteund. Een update naar Windows 11 is logischerwijs langer houdbaar, maar daarvoor moet een apparaat eerst in aanmerking komen.