2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft OneDrive krijgt voor Windows 11 een nieuwe look & feel. Het nieuwe uiterlijk volgt op een reeks aankondigingen voor de storagedienst binnen Microsoft 365.

Volgens ontdekkingen van Microsoft-watchers krijgt de client van OneDrive binnenkort een nieuwe look & feel voor Windows 11. Deze presentatie-update maakt deel uit van een aangekondigde restyling van diverse applicaties voor de nieuwe versie van het Windows-besturingssysteem.

De nieuwe client voor OneDrive heeft afgeronde hoeken voor het scherm. Ook ‘zweeft’ het scherm van de applicatie nu boven de taskbar. Verder beschikt de client nu ook over een dark-mode. Welke technische verbeteringen zijn toegevoegd, is niet bekend.

Gestage uitbreiding functionaliteit

De nieuwe look & feel van de client van OneDrive volgt op een gestage uitbreiding van de functionaliteit. Begin december zijn onder meer betere bewerkingsmogelijkheden voor foto’s in OneDrive zelf toegevoegd. Onder meer vallen de afmetingen van foto’s aan te passen en kunnen de lichtsterkte en kleuren worden aangepast.

Daarnaast is het voor gebruikers mogelijk direct in OneDrive filters op opgeslagen foto’s toe te passen, zodat hiervoor niet aparte applicaties hoeven te worden geopend.

Alleen ondersteuning voor Windows 10 en 11

Vorige maand besloot Microsoft dat de ondersteuning voor oudere versies van het besturingssysteem, zoals Windows 7 en de diverse versies van Windows 8, per 1 januari 2022 komen te vervallen. Vanaf dat moment worden alleen nog de OneDrive-clients voor Windows 10 en Windows 11 door de techgigant ondersteund.

Tip: Microsoft stopt OneDrive-ondersteuning voor oudere Windows-versies