1 min

De Rock Band spin-off, Green Day: Rock Band, heeft van ontwikkelaar Harmonix een wereldwijde releasedatum meegekregen. Het spel moet vanaf 8 juni wereldwijd voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii in de winkels liggen.

Naast de releasedatum is er ook aangekondigd dat je de volledige lijst met 47 nummers kan exporteren naar elk ander Rock Band-spel, inclusief het recentelijk aangekondigde Rock Band 3. Dat kost je echter wel 10 dollar. Als men het spel pre-ordered is het exporteren gratis mogelijk.

Green Day: Rock Band werd afgelopen december aangekondigd, inmiddels is ook een ‘special edition’ aangekondigd. De ‘special edition’ komt alleen in Noord-Amerika uit. Deze zal bestaan uit een speciale verpakking, zes gratis nummers en de mogelijkheid om de nummers naar andere Rock Band-spellen te exporteren. Plannen om het spel te bundelen met instrumenten lijken er niet te zijn, in tegenstelling tot vorige releases in de serie.

Afgelopen dinsdag werd Rock Band 3 aangekondigd. "Harmonix is Rock Band 3 aan het ontwikkelen voor een wereldwijde release deze winter. Het spel, dat uitgegeven zal worden door MTV Games en gedistribueerd door Electronic Arts, zal het muziek-genre weer eens op zijn kop zetten met innovaties. Net als Harmonix deed met de originele Rock Band, Rock Band 2 en The Beatles: Rock Band. Blijf ons in de gaten houden voor meer details", aldus de Facebook-pagina van Rock Band.