2min

Het kan niet elke week even spannend zijn, ook afgelopen week was een van de mindere weken. Geen nieuwkomers in de lijst, maar wel enkele flinke verschuivingen.

De nummer één van vorige week heeft erg flink moeten inleveren. Final Fantasy XIII voor de PlayStation 3 is van de eerste naar de zevende plaats gezakt. Toch was onze redactie wel te spreken over het spel. Het spel dat nu op nummer één staat stond vorige week nog op de tweede plek. Het gaat natuurlijk over God of War III.

Op de tweede en derde plek vinden we Command & Conquer 4: Tiberium Twilight en New Super Mario Bros terug. Tiberium Twilight stond afgelopen week op positie zes en is dus flink gestegen. New Super Mario Bros heeft zijn positie van vorige week weten te behouden.

De drie plaatsen daarna worden weer bezet door de verschillende versies van Battlefield: Bad Company 2. Opvallend is dat de pc-versie meer verkocht is dan de Xbox 360-versie. Het best verkocht blijft echter toch de PlayStation 3-versie.

Hekkensluiters van deze week zijn Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de PlayStation 3, Mario Kart voor de Wii en Final Fantasy XIII voor de Xbox 360. Mario Kart voor de Wii heeft zijn rentree weer in de top tien gemaakt.

  1. God of War III (PlayStation 3 – Sony);
  2. Command & Conquer 4: Tiberium Twilight (pc – Electronic Arts);
  3. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  4. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  5. Battlefield: Bad Company 2 (pc – Electronic Arts);
  6. Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360 – Electronic Arts);
  7. Final Fantasy XIII (PlayStation 3 – Square Enix);
  8. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  9. Mario Kart (Wii – Nintendo);
  10. Final Fantasy XIII (Xbox 360 – Square Enix)