2min

Vorige week waren er grote veranderingen te zien in de verkopen van spellen. Ook deze week blijft de top tien niet bepaald ongewijzigd. De release van Final Fantasy XIII in Nederland heeft ook zijn effect gehad op de lijst.

We hebben namelijk alweer een nieuwe aanvoerder van de top tien, vorige week mocht Heavy Rain met de eer strijken. Deze week is het echter Final Fantasy XIII die de eerste positie inneemt. Dan hebben we het wel over de PlayStation 3-versie, de Xbox 360-versie moest het doen met een vijfde positie. Ook door onze redactie werd het spel goed ontvangen.

Op positie twee, drie en vier zien we Battlefield: Bad Company 2 weer terug, echter dit keer in een andere volgorde. De Xbox 360-versie is de pc-versie voorbij gegaan qua verkopen, maar blijft toch achter de PlayStation 3-versie.

De Nintendo-titels in de lijst vinden we terug op de zesde en zevende plek. Het nog steeds immens populaire New Super Mario Bros voor de Wii staat op een zesde plek en Wii Fit moet het met een zevende positie doen. De koploper van vorige week, Heavy Rain, volgt op de achtste positie en laat daarmee Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de PlayStation 3 én Assassin’s Creed II voor de pc achter zich.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. Final Fantasy XIII (PlayStation 3 – Square Enix);
  2. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  3. Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360 – Electronic Arts);
  4. Battlefield: Bad Company 2 (pc – Electronic Arts);
  5. Final Fantasy XIII (Xbox 360 – Square Enix);
  6. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  7. Wii Fit (Wii – Nintendo);
  8. Heavy Rain (PlayStation 3 – Sony);
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  10. Assassin’s Creed II (pc – Ubisoft)