2min

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, New Super Mario Bros voor de Wii heeft het weer voor elkaar. Het spel heeft zijn eerste positie weer veroverd, ten koste van God of War, maar er is meer…

We kunnen namelijk spreken van maar liefst vier nieuwkomers deze week. De eerste is waarschijnlijk wel bekend, namelijk Just Cause 2. De PlayStation 3-versie kwam binnen op de derde positie en de Xbox 360-versie op positie zeven. Wouter beloonde de titel met een welverdiend cijfer.

De andere nieuwkomer is waarschijnlijk minder bekend bij het grote publiek. Settlers 7: Paths to a Kingdom voor de pc staat op de vijfde positie in zijn eerste week. De laatste nieuwkomer is Pokémon SoulSilver, de remake van het originele Pokémon Silver. De spellen werden afgelopen week nog teruggeroepen door Nintendo omdat de HeartGold-versie niet gespeeld kon worden. Blijkbaar heeft een groot aantal mensen toch de SoulSilver-versie bemachtigd.

Alle overige posities worden opgevuld door de drie versies van Battlefield: Bad Company 2 en Wii Fit Plus. Opmerkelijk is dat de pc-versie van Battlefield: Bad Company 2 nog steeds beter verkoopt dat de Xbox 360-versie.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. God of War 3 (PlayStation 3 – Sony);
  3. Just Cause 2 (PlayStation 3 – Eidos Interactive);
  4. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  5. Settlers 7: Paths to a Kingdom (pc – Ubisoft);
  6. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo);
  7. Just Cause 2 (Xbox 360 – Eidos Interactive);
  8. Battlefield: Bad Company 2 (pc – Electronic Arts);
  9. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS – Nintendo);
  10. Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360 – Electronic Arts)