1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ongeveer 1 op de 3 consumenten gebruikt het internet niet zo vaak als gewenst. De grootste reden hiervoor is dat het teveel tijd kost om uit te vogelen hoe nieuwe dingen werken. Dit haalt XS4All uit het onderzoek dat ze lieten uitvoeren door TNS Nipo.

52 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze niet toekomen aan het uitzoeken hoe nieuwe mogelijkheden werken omdat het teveel tijd kost. Veel mensen surfen ook niet uitgebreid op het web. 20 procent bezoekt iedere keer dezelfde sites en 32 procent bezoekt de helft van de websites iedere keer als ze online gaan. 75 procent geeft aan nooit meer dan negen websites te bezoeken. Andere redenen voor beperkt internet-gebruik zijn er ook. Een derde van de ondervraagden noemen ‘niet weten hoe iets werkt’ als reden en een kwart noemt ’twijfels over de veiligheid van websites’ als reden.

Internetprovider XS4All vonden deze bevindingen reden genoeg om zijn dienstverlening uit te breiden met een internetvraagbaak, waar klanten van XS4All met hun vragen terecht kunnen. Het telefoonnummer voor de vraagbaak is 020-3987007.