Microsoft is begonnen met de uitrol van een nieuwe Hotmail-versie. Om te zorgen dat alles soepel verloopt geeft Microsoft aan dat het nog wel even kan duren voordat iedereen gebruik kan maken van de upgrade.

Niet iedereen zal meteen met de nieuwe versie aan de slag kunnen. Microsoft’s zijn Hotmail-servers zijn namelijk gegroepeerd in clusters, waarvan er honderden zijn. Eerst zal er één cluster ge-upgrade worden, indien alles verloopt als verwacht en er niks over het hoofd gezien is tijdens het testen van de nieuwe versie, zal de volgende cluster ge-upgrade worden. Als er een bug gevonden wordt zal het upgraden tijdelijk worden stopgezet totdat het probleem opgelost is, met als gevolg dat de kwaliteit van de code zo hoog mogelijk, en de downtime zo laag mogelijk is.

Microsoft meldt dat accounts niet toegewezen worden aan clusters op basis van het land van herkomst. Het is voor gebruikers over de wereld mogelijk dat ze vandaag al gebruik kunnen maken van de upgrade, of dat ze nog een aantal weken moeten wachten. Office Web Apps en de mogelijkheid om bestanden te verzenden via SkyDrive zal initieel wel in een beperkt aantal landen beschikbaar zijn, waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.