2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zonder veel te rusten is het Google Chrome-team hard aan het werk aan Chrome 6. De officiële verhuizing naar de 6.0-aanduiding in de Chromium ontwikkelaar builds begon officieel een paar dagen geleden.

De overstap naar een Chrome 6 tak voor Chromium betekent dat de uiteindelijke aanpassingen op Chrome 5 bijna zijn voltooid. Chrome 5 is een grote release – niet alleen is het razendsnel, het is ook de eerste stabiele versie voor Mac en Linux gebruikers. Dus wat kunnen we verwachten in Chrome 6? Nou, niet te veel op het moment. Echter, Download Squad vond een nieuwe toevoeging aan de laatste Chromium build: voorspellende pre-connections. De opname van voorspellende pre-connections betekent dat zodra je een zoekopdracht typt in de browser, de browser alvast vooruit gaat en een verbinding opent met een zoekmachine. Zo zullen je gegevens sneller doorgegeven worden wanneer je op Enter drukt.

Het tweede gedeelte van deze patch is ook interessant. "Het bevat subresources zoals plaatjes" licht de ontwikkelaar die de patch indiende toe. "Als je surft naar een site waar je eerder bent geweest en je gaat vanaf die site vaak naar een bepaalde andere site, dan pre-connecten we naar die tweede site, terwijl we nog steeds de eerste site laden."

In andere woorden, als je op zoek bent naar een afbeelding of iets anders waarvan Chrome denkt dat je er waarschijnlijk op klikt volgens de geschiedenis, zal de browser alvast verbindingen naar die pagina’s maken. Wanneer je klikt op de afbeelding of link, zal de hele site sneller laden.