Google heeft een opvallende verbetering aangebracht in Chrome 7, deze versie is in staat om afbeeldingen tot wel 60 keer sneller te laden dan zijn voorganger Chrome 6. Dit is mogelijk doordat Chrome 7 gebruik maakt van hardware acceleratie in Chrome 7.

Google heeft laten weten op de Chromium-blog dat Chrome 7 tot wel 60 keer sneller wordt dan Chrome 6, Google heeft gebruik gemaakt van de grafische benchmarks van Microsoft om dit te meten, deze benchmarks zijn eigenlijk bedoeld om IE9 te testen, een directe vergelijking met de concurrentie is lastig te maken, alle browser fabrikanten zijn momenteel druk bezig met een versie met hardware ondersteuning, de benchmark resultaten verschillen ongeveer per week, de grote vraag zal straks zijn wie er met de snelste stabiele browser versie op de proppen komt, Google laat hiermee zien in elk geval nog in de race te zijn.

Tevens heeft Google recent aangegeven dat om de zes weken een nieuwe versie van Chrome uitkomt. De lanceerdatum van Chrome 7 is nog onbekend maar het lijkt erop dat deze in oktober moet gaan verschijnen. In Chrome 7 komt namelijk ook ondersteuning voor Web Apps. Deze Web Apps werken straks in de Chrome-browser en het nieuwe ChromeOS. De lancering van ChromeOS zou eind oktober moeten gaan plaatsvinden. Het ligt voor de hand dat de Chrome browser dan ook klaar moet zijn om de Web Apps te ondersteunen.