2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren meldden we al dat Google zijn homepage design had aangepast en er nu achtergrondafbeeldingen werden getoond in plaats van de oude vertrouwde witte achtergrond. Dit leidde tot een enorme storm aan kritiek.

Techzine kreeg diverse e-mails met de vraag of wij wisten of dit blijvend was? Ook op Twitter regende het klachten over de nieuwe achtergronden van Google. Op Twitter kwamen berichten voorbij of Google zichzelf had "gebingified" omdat de zoekmachine Bing van Microsoft gebruik maakt van achtergrondafbeeldingen. Het zet je aan het denken of Microsoft er ook niet beter mee kan stoppen, dan halen ze wellicht wel een marktaandeel met hun zoekmachine.

Ik retweete gisteren zelfs iemand voor de grap die de achtergronden wel prettig vond want die reactie had ik na uren van klachten nog niet voorbij zien komen. Het was duidelijk dat dit geen goed idee van Google was.

Uiteraard zitten ze bij Google ook niet stil en het was wachten op een officiële reactie. In eerste instantie zagen we op Twitter een bericht voorbij komen dat het werd stopgezet door alle klachten. Daarna verscheen op de Google Blog een officiële reactie: "Vorige week heeft Google de mogelijkheid geïntroduceerd om een achtergrond afbeelding in te stellen voor de Google homepage. Gisteren heeft Google een promotie geactiveerd om deze achtergrondfunctie te promoten. De bedoeling was om er een linkje bij te tonen met uitleg over deze functie en dat het ter promotie was en niet blijvend. Echter is door een bug dit linkje nooit verschenen, daarom heeft Google deze promotie nu per direct stopgezet. Google wil graag iedereen bedanken voor hun feedback." (vrij vertaald).