Beide games zullen op exact dezelfde dag in de schappen komen te liggen. Dit is wat Konami vandaag bekend gemaakt heeft, Konami positioneert zichzelf hiermee voor de volle 100% recht tegenover Fifa.

Op 30 september verschijnen beide titels in de winkel, voor Konami echter alleen de belangrijkste edities, namelijk de Xbox 360, Playstation 3 en PC versie. De Playstation 2 en PSP versie verschijnen op 10 oktober.

De laatste jaren hebben beide voetbalgames veel succes gekend en kunnen beide games rekenen op een trouwe groep fans die elk jaar hun games kopen. Er zijn gamers die helemaal wild zijn van PES en niets met Fifa hebben en vice versa, maar er zijn ook gamers die elk jaar gaan voor de beste van de twee. Dat laatste wisselt echter nog weleens.

Beide games verschillen in al die jaren niet veel meer van elkaar. Ze hebben allebei hun specialisaties en specifieke besturing, maar beide games hebben plus- en minpunten. In de 2011 edities zitten naast de vele verbeteringen ook weer nieuwe functies. Konami zet dit jaar in op een nieuwe krachtmeter, hiermee kan de kracht, de richting en de positie van een pass bepaald worden. Fifa komt dit jaar met een functie voor gamers die fan zijn van keepers, Fifa introduceert de Be a Goalkeeper modus. De goalkeeper modus is echter alleen beschikbaar op de Playstation 3 en Xbox 360.