1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google test momenteel een nieuwe functie binnen zijn zoekmachine, deze functie vernieuwt de zoekinterface tijdens het intypen van je zoekwoorden. Je hoeft dus niet op de enter toets te drukken als je klaar bent met typen. Momenteel is de functie slechts voor een kleine groep gebruikers beschikbaar.

De vraag is of dit een enorm goed idee is van Google, buiten het feit dat ze hun eigen serverpark flink extra gaan belasten, is het wellicht voor de gebruiker ook nog eens behoorlijk irritant. Als je aan het typen bent en je ziet continu je hele scherm veranderen, je ziet als het ware flitsen van zoekresultaten voorbij komen. Een andere vraag die sommige critici stellen is hoe het gaat werken als je een trage internet verbinding hebt.

Uiteraard zijn er ook pluspunten, als je ergens naar op zoek bent wat niet zo makkelijk te vinden is, dan kan dit weleens de uitkomst zijn. Je kan namelijk wel veel sneller zoeken omdat je meteen de resultaten ziet en je ziet ook wat voor resultaten er zijn als je nog niet alle woorden hebt ingetypt die je wilde intypen. Soms is een zoekopdracht relevanter met wat minder woorden dan wanneer je het helemaal probeert te specificeren.

Deze zoekmogelijkheid is niet beschikbaar via Google Labs maar echter voorbehouden aan een beperkte groep gebruikers. Meer over deze testen is te lezen via het officiële Google Blog.

Live Search in actie!