2min

Zoals al eerder was aangekondigd was gisterenavond het Apple muziekevent. Wellicht de belangrijkste aankondiging van die avond is een nieuw sociaal netwerk van de hand van Apple. Het nieuwe sociale netwerk heeft wat weg van Twitter en van Facebook en gaat de naam Ping dragen.

De laatste tijd zijn er enorm veel geruchten over Google die een sociaal netwerk zou gaan beginnen, mede door alle overnames die Google recent heeft gedaan, het is nu echter Apple dat met een sociaal netwerk op de proppen komt. Het netwerk draagt de naam Ping en is volledig gericht op muziek en werkt binnen de nieuwste versie van iTunes, versie 10. Het zal daarmee niet alleen op je computer werken maar ook op je iPhone, iPad en iPod Touch.

De eer was uiteraard aan de CEO van Apple Steve Jobs om Ping te presenteren, tijdens het Apple muziekevent om Sam Fransisco. Hij vertelde onder andere dat gebruikers elkaars berichten kunnen volgen en elkaar berichten kunnen sturen over muziek. Daarnaast genereert Ping automatisch hitlijsten op basis van de muziekaankomen van de gebruikers en kunnen gebruikers deze lijsten van elkaar in zien.

Ook geeft Ping een beeld van alle concerten die gegeven worden en welke wellicht interessant kunnen zijn om te bezoeken op basis van je muziek collectie. Jobs wist te vertellen dat er al z’n 17.000 concerten bekend zijn bij Ping. Voorlopig draait Ping nog alleen om muziek, of dit in een later stadium wordt verbreed zal waarschijnlijk afhangen van het succes. Apple zou bijvoorbeeld ook films, tv-programma’s en e-books kunnen toevoegen.