Left 4 Dead 2 is wat consoles betreft exclusief te verkrijgen op de Xbox 360. De game is echter ook op de PC te koop en dat zal Microsoft weten ook. Valve pakt de mogelijkheid blijkbaar graag aan om Microsoft eens duidelijk te maken wat de ontwikkelaar van de downloadable content-policies vindt.

Left 4 Dead 2 kent verschillende uitbreidingspakketten, die op de PC allemaal gratis te verkrijgen zijn. Op de Xbox 360 moet echter per stuk ongeveer 600 Microsoft Points neergelegd worden, wat neerkomt op ongeveer 7 dollar. Valve heeft Left 4 Dead 2 inclusief alle extra content nu op tijdelijke basis voor 6.79 dollar op Steam te koop gezet. Overigens heb je voor 20 dollar de game viermaal, mocht je deze met vrienden willen spelen.

Wanneer je de game op de Xbox 360 wilt bezitten, plus alle extra content, zal je ongeveer 44 dollar kwijt zijn, voor een enkele game dus.

Valve deelde eerder al een gevoelige klap uit aan Microsoft, terwijl de twee bedrijven eerder altijd grote vrienden leken te zijn. Valve kondigde tijdens de E3 namelijk aan dat Portal 2 ook naar de PlayStation 3 zou komen, en bombardeerde de game ook direct tot ‘de beste console-versie’ van de game.