1 min

Tags in dit artikel

,

De organisatie The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) wil samen met Facebook de haat tegen homo’s tegengaan op internet. Het gaat vooral over haat-toespraken, bedreigingen, opmerkingen en gewelddadige afbeeldingen tegen homo’s die te vinden zijn op internet.

De samenwerking tussen de twee bedrijven is begonnen toen leden van een ‘gay community’ in Amerika onlangs contact opnamen met GLAAD toen er ongepaste content op een Facebook-pagina werd gevonden. Deze pagina was oorspronkelijk aangemaakt om de slachtoffers van homo-haat te herdenken, maar in plaats daarvan was de pagina gevuld met gewelddadige afbeeldingen en opmerkingen tegen homo’s. GLAAD was in staat om samen met Facebook de content te verwijderen, en hiermee begon de samenwerking.

Onlangs nog sprong de achttienjarige Amerikaanse student Tyler Clementi van een brug nadat hij op internet gepest werd vanwege zijn seksuele geaardheid. Voordat hij dit deed plaatste hij een bericht op Facebook met de tekst "Springen van de George Washington Bridge, sorry". Door deze en meerdere tragische ongevallen is de aandacht op internet tegen homo-haat sterk toegenomen. Met als voorbeeld de Amerikaanse columnist Dan Savage, die een Youtube kanaal startte tegen homo-haat.

Facebook had eerder vandaag aangekondigd dat ze harder gaan optreden tegen homo-haat op het sociale netwerk en dat het sociale netwerk vertrouwelijk gaat samenwerken met GLAAD en andere organisaties.