1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens geruchten is de reden van het uitstel van Gran Turismo 5 bekend, het zou om de firmware gaan. Doordat Sony heeft besloten dat alle games op firmware 3.5 moet kunnen draaien heeft GT5 zijn productie uitgesteld. De game was gebouwd om te draaien op versie 3.41. Daardoor is de productieplanning flink in de soep gelopen.

Dat Gran Turismo 5 opnieuw uitgesteld zou worden is gister ook al bekendgemaakt, echter is nu door een gerucht de mogelijke reden bekend. Dat beweert een moderator op het forum van Blu-ray.com. Volgens de moderator zou hij van bronnen vernomen hebben dat Grand Turismo 5 uitgesteld is vanwege piraterij.

Doordat Sony besloten had dat alle games die na oktober worden gereleased op firmware 3.50 moeten kunnen draaien moest GT5 nog even worden geüpdatet. Doordat Gran Turismo gebouwd was om met firmware 3.41 te werken, moest de productie nog een week worden uitgesteld. Door de uitstelling van de game is de productieplanning flink onderuit gegaan, en zal de releasedatum van 4 november niet worden gehaald.

Doordat er een grote productiecapaciteit nodig is zal er opnieuw opslagruimte moeten worden gereserveerd, om de ruim zeven miljoen games op te slaan. Door de drukke najaarsperiode is Sony genoodzaakt om de productie van GT5 pas later in te plannen. Daardoor kan de beloofde releasedatum niet gehaald worden.