1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is inmiddels duidelijk dat Google flinke bonussen geeft aan zijn medewerkers. Nu is bekend geworden dat Google maar liefst zes miljoen aan één medewerkster heeft gegeven om te voorkomen dat zij naar Facebook zou overstappen.

Het bedrag van zes miljoen wordt in zogenaamde "stock grants" uitgekeerd. Wat betekent dat er steeds een wat aandelen bijkomen, naar mate zij langer bij Google blijft werken. Opvallend is dat de vrouw geen hoge functie heeft bij Google.

De website AllthingsD meldt dat de vrouw een ingenieur is met een "doorsnee functie". De vrouwelijke ingenieur dreigde over te stappen naar Facebook, iets wat gevoelig ligt bij Google gezien dat een soort van trend lijkt te worden. Bij de salarisonderhandelingen zou Google akkoord zijn gegaan met een extra aandelenpakket ter waarde van maar liefst zes miljoen dollar.

Of de bonus ook zo hoog was geweest als de medewerkster over wilde stappen naar een willekeurig ander IT bedrijf is natuurlijk de grote vraag. Eerder wist Google met 3,5 miljoen dollar te voorkomen dat een manager zou overstappen naar Facebook.