Google geeft zijn personeel tien procent loonsverhoging. Tevens krijgen de werknemers ook nog een eindejaarsbonus van 1000 dollar erbij. Dit vermeldt zakenmedium Business Insider.

De loonsverhoging van tien procent gaat per een januari in en geldt voor iedereen, ongeacht functie of rang. Op de website van zakenmedium Business Insider staat een bericht dat gebaseerd is op een interne e-mail van Eric Schmidt.

In deze e-mail vermeldt Schmidt dat hij vindt dat de medewerkers van Google hard hebben gewerkt. Daarnaast is hij van mening dat Google beschikt over de beste en slimste werknemers van de wereld. "We willen de beste mensen naar Google zien te krijgen", aldus Schmidt in de e-mail.

Volgens Business Insider heeft Google het moeilijk om personeel vast te houden. Bovendien vertellen diverse Amerikaanse media dat tien procent van de medewerkers van Facebook afkomstig is van Google. Business Insider vermeldt dat de salarisverhoging in totaal een miljard per jaar extra kost. Daarnaast levert de kerstbonus een bedrag op van 20 miljoen.