1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is met afstand de gevaarlijkste website ter wereld uit 2010. De zoekresultaten van Google werden flink beïnvloed om malware te verspreiden. Dit stelt Trend Micro in een jaaroverzicht met de grootste dreigingen.

"De enorme populariteit leidde ertoe dat cybercriminelen specifiek blackhat seo trucs gebruikten die op hun beurt weer zorgden voor significante malware dreigingen", aldus Martin Roesler, director Threat Research bij Trend Micro. Volgens Roesler werd de internetgigant vooral misbruikt voor het verspreiden van nep antivirus software. Bovendien werden de reclame’s op Google ook misbruikt voor het verspreiden van malware via valse advertenties.

In het onderzoek is Facebook aangewezen als het gevaarlijkste sociale netwerk doordat de cybercriminelen gebruik maken van de massa om malware te verspreiden. Daarnaast is Apple’s OS X volgens het bedrijf het meest riskante besturingssysteem van 2010. Dit komt voornamelijk door de enorme bugfix van afgelopen november. De hele lijst is hier te bekijken.