Zoekresultaten van Microsoft’s zoekmachine Bing leveren de meeste ongure zoekresultaten op. Dit blijkt uit gegevens van SophosLabs, dit bedrijf blokkeert de toegang tot gevaarlijke websites als er vanuit een zoekmachine naartoe geklikt wordt.

De malafide zoekresultaten worden ook wel "poisoning attacks" genoemd. Dit houdt in dat gevaarlijke websites op basis van populaire zoektermen hoog in de zoekresultaten proberen te staan. Soms houdt het in dat een website waar malware verspreid wordt, soms hoger in de zoekresultaten komen te staan dan legitieme sites.

Uit de gegevens die SophosLabs bijhoudt blijkt dat bij Bing, de zoekmachine van Mirosoft, de meeste keren ingegrepen moet worden om de gebruiker te beschermen tegen een gevaarlijke website. 65 procent van alle ingrepen die SophosLabs moest verrichten verliepen via Bing. Google kwam binnen op een tweede plaats met 30 procent en de overige 5 procent kwamen via alternatieve websites.

Dit vertelt nog niet het hele verhaal, want om dit in perspectief te zetten moet er wel rekening mee gehouden worden dat Google veel meer zoekresultaten aanlevert dan Bing, waardoor Bing in verhouding een veel onveiligere zoekmachine blijkt te zijn.