Sony diende vorige week een aanklacht in tegen Geohot en zijn kompanen van fail0verflow, maar heeft vooralsnog niet het gewenste succes. De rechter van San Francisco betwijfelde dat Geohot onder haar gezag viel.

De uitspraak is een flinke klap voor Sony. Het bedrijf had voor het gerecht geëist dat George Hotz zijn computers en code waarmee hij de beveiliging van de PlayStation 3 kraakte op zou moeten geven. Gegevens over Hotz’s Twitter-, PayPal- en YouTube-account zouden volgens de rechter niet voldoende zijn om te bepalen dat iemand onder een bepaalde jurisdictie valt. Een persoonlijke rechtszaak kon zodoende niet gestart worden.

Sony klaagde afgelopen dinsdag niet alleen George Hotz aan, maar ook meer dan 100 anderen werden slachtoffer van Sony’s wraakactie op het publiceren van de root-key van de PlayStation 3. De code werd door George Hotz en het fail0verflow-team gepubliceerd, eind december.

Sony beweert dat de aangeklaagde hackers de Digital Millennium Copyright Act hebben overtreden, net als de Computer Fraud and Abuse Act. Voor nu hebben de Japanners echter geen succes. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Sony het voorval hierbij zal laten.