1 min

Nederland en België zitten allebei in de top 3 van landen met de duurste data-abonnementen voor de iPad. Koploper is momenteel Spanje maar dit is geen lijst waar je koploper van wilt zijn. Nederland volgt op de tweede plaats en België is derde.

Uit onderzoek van Telecompaper is gebleken dat de Spaanse inwoners het meeste moeten betalen voor een iPad data-abonnement gevolgd door Nederland en dan België.

De abonnementen die special voor tablets worden aangeboden hebben bijna altijd een datalimiet van 1 GB. De prijs voor zo’n abonnement ligt in Spanje op 25,61 euro en in Nederland op 20,69 euro. In Frankrijk is een iPad abonnement momenteel het goedkoopst, daar kan je al terecht voor 6,69 euro.

De datalimieten per pakket lopen ook zeer uiteen, in Nederland ligt dit gemiddeld op 1,1 GB, in Zweden en Oostenrijk krijg je gemiddeld 9,2 en 8,3 GB.

De populariteit van dit soort abonnementen is flink toegenomen sinds de komst van de iPad, eind juni 2010 werden er in West-Europa nog maar 36 verschillende abonnementen aangeboden voor tablets, inmiddels ligt dat aantal al op 128.