Android webstore en in-app aankopen aangekondigd

Zoals verwacht kondigde Google gisterenavond verschillende nieuwe Android features aan. Gesproken werd over Honeycomb, de komst van een webmarket en de functie om in-app aankopen te doen.

Andy Rubin sprak met veel enthousiasme over de groei die Android doormaakt. Vol genoegen keek hij terug op het feit hoeveel android smartphones en tablets er te vinden waren op de CES 2011. Volgens Rubin stimuleert Open Source wereldwijd mensen tot nieuwe innovatie.

Hugo Barra, Mobile’s Director of Product Management, nam hierna het stokje over van Rubin. Barra sprak over de grote verbeteringen die Honeycomb heeft doorgemaakt ten opzichten van Gingerbread. Zo zullen er in Honeycomb drie softwarematige buttons te vinden zijn in een soort van notification-bar. Deze eerste twee buttons zullen de funties Home en Back uitvoeren, met de derde button zullen alle actieve applicaties op te vragen zijn. Ook is er door de makers veel aandacht besteedt aan de performance. Render Scripting moet zorgen voor een betere 2D en 3D weergave.

Android webstore en in-app aankopen aangekondigd

Na wat korte filmpjes en demonstraties sprak vervolgens senior director of solutions Chris Buerger. Buerger had de eer om de Android Marktet webstore aan te kondigen. Over de mogelijke komst van deze webstore berichten wij al eerder. Deze web store zal een uitgebreidere versie hebben van de About, Reacties en relevantie pagina’s zoals wij deze al kennen van de huidige Market. Een aangekochte applicatie zal met deze webmarket vervolgens eenvoudig naar je Android smartphone of tablet te versturen zijn. Ook zal er een in-app twitterbutton komen waarmee je je vrienden op de hoogte kan brengen.

Op het event waren ook enkele volledig werkende Motorola Xoom’s te testen. Uit verschillende berichten blijkt Honeycomb in staat te zijn alle data te versleutelen via encryptie en slechts een uur nodig te hebben om volledig op te laden. Hoewel in een demonstratie de Xoom wat lag vertoonde, werkte deze bij het testen zonder enig probleem.

De geruchten over de komst van Google Music, bleken niet te kloppen, Google kondigde geen muziekdienst aan op dit moment. Wellicht later dit jaar tijdens de Google I/O.