2min Devices

‘Google klaar voor Music en Android (web)Market’

Een betrouwbare anonieme bron heeft volgens Androidandme.com laten weten dat Google klaar zou zijn om twee nieuwe clouddiensten te lanceren. Het zou hierbij gaan om Google Music en een webbased Android Market.

‘Google klaar voor Music en Android (web)Market’Op het Google I/0 evenement van vorig jaar gaf Google al nieuws vrij waaruit bleek dat Google bezig is met clouddiensten. Deze diensten zullen mogelijk vandaag op het Android event worden aangekondigd en geïntroduceerd. Volgens bronnen zou dit voorlopig ook even het laatste Android event zijn.

Een cloud variant van de Android Market moet het mogelijk maken, dat wanneer je op een desktop computer een interessante app vind, je deze zonder moeite kan pushen naar je Android smartphone of tablet. De cloud gebaseerde muziek-streaming en backup-dienst zal naar de naam Google Music gaan luisteren en moet de concurrentie aangaan met zowel iTunes als Spotify. Zowel iTunes als Spotify domineren momenteel de markt ieder op zijn eigen manier, de grote vraag is of Google hier tussen kan komen.

Op het Android event zal tevens worden in gegaan op alle details van de nieuwe Android versie Honeycomb, Android’s ecosysteem en er zullen nieuwe hands-on demo’s te zien zijn. Google bied voor alle geïnteresseerde een live-stream van het event aan op http://www.youtube.com/android. Het evenement begint vanavond om 19:00.

Bron:Engadget