Google heeft gisteren de mogelijkheid gelanceerd om in-app aankopen te doen binnen het Android besturingssysteem. Google is ontevreden met het aantal aankopen in de Market en probeert dit op deze manier te stimuleren.

Google kondigde begin dit jaar al deze optie aan. In januari liet het Google al weten niet tevreden te zijn met het aantal aankopen wat werd gedaan in de Android Market. Om meer omzet te kunnen generen uit de Market liet Google weten dat zij later dit jaar in-app betalingen zouden introduceren. Dit is sinds gisteren dan ook mogelijk en vrijwel direct na het beschikbaar komen van deze optie werden de eerste applicaties al ingediend bij Google.

Met in-app aankopen zal het voor de gebruiker mogelijk zijn om bijvoorbeeld extra levels of voorwerpen in een spel aan te schaffen. Deze optie kennen we al van het iOS besturingssysteem van Apple en Google vraagt net als Apple een vergoeding voor de aankopen. Al is deze vergoeding bij Google een stuk lager dan bij Apple. Waar Apple 30 procent van de verkoopprijs inpikt gaat Google er vandoor met slechts 10 procent.