1 min

De gehandicapte Gareth heeft een oproep gedaan aan game ontwikkelaar Electronic Arts. Hierin vraagt hij of Electronic Arts meer rekening wilt gaan houden met gehandicapten en minder valide mensen. Door zijn handicap kan hij zijn handen niet gebruiken.

Gareth speelt bijvoorbeeld Fallout: New Vegas door middel van een muis die hij bestuurt met behulp van zijn kin. Hiervoor moet de besturing van een game wel volledig aan te passen zijn. Nadat Gareth de game Death Space 2 aan had geschaft, kwam hij er achter dat de besturing van deze game niet aan te passen is. Daardoor is het spel niet te bespelen door Gareth en ander invalide mensen.

Dead Space 2 ontwikkelaar Viceral Games heeft laten weten druk bezig te zijn met een patch die het mogelijk gaat maken om de besturing volledig aan te passen. Een aantal mensen van het ontwikkelaarsteam trok zich de klacht zo aan dat er overuren worden gemaakt om Gareth zo snel mogelijk te kunnen laten genieten van Dead Space 2.

De oproep was gelukkig niet aan dovemansoren gericht en online is er inmiddels een petitie te vinden die door meer dan 22.000 mensen getekend is. Met deze petitie hopen de mensen ook andere ontwikkelaars te stimuleren tot updates.