Electronic Arts zou gestopt zijn met de pre-productie van Dead Space 4. De uitgever bracht enkele weken terug Dead Space 3 uit, maar de verkoopcijfers van die game zijn niet geworden waarop gehoopt werd.

De geruchten zijn afkomstig van een anonieme bron van de website VideoGamer. Dead Space 4 was nog niet officieel aangekondigd door EA, maar het einde van de derde game suggereerde al wel dat een vervolg op komst was. Het werk aan deze titel zou ook al begonnen zijn bij Visceral Montreal. Deze studio zou de taak hebben gekregen om concepten en ideeën te verzinnen voor het vierde deel uit de reeks. Nu Dead Space 3 enkele weken op de markt is heeft EA echter al een balans opgemaakt, de conclusie is dat een opvolger wellicht geen goed idee is.

Het besluit om de ontwikkeling stop te zetten zou vervelende gevolgen kunnen hebben voor ontwikkelaar Visceral Montreal. EA zou namelijk overwegen de studio te sluiten nu Dead Space 4 geen doorgang zal vinden. Visceral Montreal is een onderdeel van Visceral Games, waarvan het hoofdkantoor in Los Angeles zit. Deze studio blijft vooralsnog bestaan.

Het hoofd van EA Games kondigde eind februari al aan dat EA personeel moest ontslaan. De ontslagen zouden onder andere in Montreal vallen en deze geruchten lijken daarmee te stroken. Ook BioWare’s vestiging in San Francisco wordt gesloten.