1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Rovio’s bekende game genaamd Angry Birds komt begin april naar Windows Phone 7. Microsoft maakte dit gisteren bekend tijdens het Spring Showcase event welke plaats vond in San Francisco.


Eerder was er een klein akkefietje tussen Microsoft en Rovio. Microsoft had namelijk vóór het lanceren van Windows Phone 7 al een icoon van Angry Birds op de website geplaatst in de lijst met apps die naar WP7 zouden komen. Hier was Rovio het niet mee eens en twitterde toen dat Microsoft te ver was gegaan. Er waren namelijk geen toezeggingen door Rovio gedaan dat Angry Birds ook daadwerkelijk naar WP7 zou komen.
Nadat Microsoft het snel offline gehaald had, bestempelde Microsoft het als een vergissing. Het was niet de bedoeling om het online te zetten. Nu is bekend gemaakt dat Angry Birds dus toch naar Windows Phone 7 komt.

Naast Angry Birds worden er 6 april nog een aantal andere games gelanceerd voor Windows Phone 7: Doodle Jump, Plants vs Zombies, Hydro Thunder Go, Sonic the Hedgehog 4 Episode 1 en GeoDefense. Angry Birds, Hydro Thunder Go en GeoDefense krijgen allemaal de Microsoft Game Studios merknaam.

Microsoft geeft tevens aan dat alle zes titels een volledige Xbox Live integratie krijgen voor onder andere leaderboards en achievements. Het enige wat Microsoft nog niet heeft laten weten is het prijskaartje.