1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung is begonnen met produceren van lcd-beeldschermen die doorzichtig zijn.

De doorzichtige schermen, die eerder dit jaar op de CeBIT aangekondigd werden, vereisen geen backlight om te functioneren, wat betekent dat ze maar liefst negentig procent minder stroom verbruiken dan andere schermen, zo meldt Samsung.

Het model dat nu in productie gaat is het 22 inchmodel met een resolutie van 1680 bij 1050 pixels. Dit scherm heeft een contrast van 500:1 en heeft HDMI- en USB-aansluitingen. Het scherm komt overigens in twee smaken: een zwart-witversie en een kleurenvariant.

Standaard-LCD-schermen die nu verkocht worden hebben slechts een transparantiegraad van vijf procent. Bij de zwart-witversie van Samsung is twintig procent van het scherm transparant en bij de kleurenvariant is dat vijftien procent.

Naast de 22 inchvariant heeft Samsung op de CeBIT ook een 46 inchversie aangekondigd, evenals een 19 inchversie. De 46 inchvariant heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en bevat bovendien multitouchmogelijkheden. Het 19 inchscerm is speciaal omdat het AMOLED gebruikt en een quad-fullhd-resolutie heeft van maar liefst 3840 bij 2160 pixels met een schermverhouding van 16 bij 9. Wanneer die twee schermen in productie gaan, is nog onduidelijk.