2min

Samsung heeft weer een prachtiger innovatie getoond in de vorm van nieuwe 55 inch OLED-schermen die zowel transparant verkrijgbaar zijn als met een spiegel. Aan de onderkant van het scherm is nog wel een zwarte rand zichtbaar van zo’n 10 centimeter hoog waar alle technologie in zit verstopt om de televisie aan te sturen.

Voor mensen die televisieschermen in hun huiskamer lelijk vinden komt Samsung binnen nu en een aantal jaar met een oplossing. Een transparant televisiescherm of een spiegelscherm. We kennen dit soort schermen eigenlijk alleen uit films maar binnen enkele jaren worden ze dan ook werkelijkheid.

De nieuwe 55 inch OLED-schermen van Samsung beschikken op dit moment nog over een resolutie van 1920 x 1080 pixels en bieden ondersteuning voor bekende Samsung innovaties zoals spraakbesturing en besturing op basis van beweging. Laatst genoemde werkt bij dit scherm nog beter omdat er gebruik gemaakt wordt van Intel’s RealSense technologie, die veel beter in staat is om 3D-objecten waar te nemen in de ruimte.


De schermen komen waarschijnlijk als eerste beschikbaar voor het bedrijfsleven om bijvoorbeeld gebruikt te worden in het openbaar vervoer. Daarna zullen ze waarschijnlijk de zakelijke markt veroveren om vervolgens pas voor de consument beschikbaar te komen.

Naast het transparante scherm komt er dus ook een scherm dat bestaat uit een grote spiegel. Voor dat scherm heeft Samsung ook al een partner gevonden die daar gebruik van wil maken. Chow Sang Sang jewelry wil het scherm gebruiken in winkels zodat klanten virtueel sieraden kunnen passen, bijvoorbeeld een halsketting.

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.