2min

Apple heeft de nieuwste versie van Final Cut Pro aangekondigd. Final Cut Pro x brengt enkele nieuwe features en werd geïntroduceerd op de National Association of Broadcasters show in Las Vegas.

Video Operations Chief Randy Ubillos belooft een volledig herschreven programma welke gebruik maakt van Apple’s eigen Cocoa. Final Cut Pro X zal in juni in de Mac App Store beschikbaar komen voor een prijs van 299 dollar. Daarnaast zal de nieuwste versie 64-bit support leveren welke het mogelijk maakt om meer dan vier gigabyte te gebruiken in sommige Macs.

Een nieuwe functie in Final Cut Pro X is het instant background rendering. Deze feature moet het "on the fly" editing beter mogelijk maken. De Magnetic Timeline moet hier eveneens aan meehelpen en zorgt er voor dat audio en video clips netjes in gesynchroniseerd blijven. Naast het instant background rendering zijn er meer opties uit iMovie geleend. Zo treffen wij gezichtsherkenning en "Skimming" aan. De eerste optie spreekt voor zich, de tweede optie, Skimming, maakt het mogelijk om previews van een clip te zien door middel van het glijden over de tijdlijn.

Verder zijn de features automatische audio clean-up, Smart Collection en 4K-resolutie independent video playback ook nieuw in Final Cut Pro X. De nieuwste versie van het bewerkingsprogramma zal door een betere intergratie in Mac OS X een betere performance hebben. Onder ander intergratie van Core Animations, Color, Soundtrack, Open CL en Grand Central Dispatch moeten hier voor zorgen.