1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Op het internet duiken massaal geruchten op over de komst van de Wii HD. Deze zou in 2012 op de markt moeten gaan komen en zou onder andere een nieuwe controller hebben met daarin een touchscreen verwerkt.

Volgens meerdere websites zou Nintendo op de E3 beurs aankomende juni haar tweede generatie Wii aankondigen. Volgens Game informer zou de console in staat zijn om HD resoluties te draaien. IGN meld daarentegen weer dat de Wii HD een stuk krachtiger zou zijn dan de PlayStation 3 en de Xbox 360 en Nintendo zich zou richten op de hardcore markt in plaats van de wat algemenere en jongere markt welke nu de doelgroep is.

IGN meldt ook dat Nintendo voor enkele genodigde deze maand al een vooraankondiging zal doen en dat de fabrikant op de E3 beurs zijn publieke aankondiging zal houden. Daarnaast zou de Wii HD in staat zijn om de spellen van zijn voorganger te kunnen draaien. Als laatste meld CVG dat de nieuwe Wii gebruik zal gaan maken van een nieuwe controller. De volledig nieuw ontwikkelde controller zou een ingebouwd touchscreen hebben. Wat we nu echt kunnen verwachten zal nog even afwachten worden. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genoeg speculeren over wat het zou kunnen worden.