Satoru Iwata heeft toegegeven dat Nintendo de plank heeft misgeslagen met het onlinegedeelte van de Nintendo Wii. Dit was niet goed en moet absoluut beter in de opvolger van de Wii. Hij is er dan ook van overtuigd dat dit anders zal zijn met de Nintendo 3DS en de opvolger van de Wii.

De oorzaak ligt volgens Iwata bij het feit dat Nintendo de Wii helemaal zelf wilde ontwikkelen zonder hulp van buitenaf. Nintendo heeft echter onvoldoende expertise in huis voor het bouwen van een goed onlineplatform. Deze keer heeft Nintendo er dan ook voor gekozen om externe specialisten in de arm te nemen die meehelpen met het bouwen van een beter platform.

De opvolger van de Wii zal in de tweede week van juni tijdens de E3 worden gepresenteerd. Ook zal dan een eerste preview van dit onlineplatform zichtbaar moeten worden.

Iwata is ook van mening dat de toekomst van de Wii er heel anders uit had kunnen zien als Nintendo bij de Wii ook externe specialisten had ingeschakeld, maar Nintendo heeft geleerd van zijn fouten en zal die niet nog een keer maken.